Over ons

Wie zijn wij en wat doen we allemaal?


Wat is De Roofvogelhoeve?

Bijzondere locatie
De Roofvogelhoeve Valkerij en Dagbesteding is een bedrijf in de Noordoostpolder, gevestigd in de 4 hectare grote tuin van Partycentrum De Strandhoeve.
Door de krachten van deze twee bedrijven te bundelen is een bijzonder concept ontstaan met een uniek en onderscheidend aanbod.

Als Roofvogelhoeve hebben we een uniek concept van zeer educatieve valkerijworkshops, demonstraties, fotografieworkshops en nog veel meer. Al het aanbod kan worden aangevuld met ruime mogelijkheden tot horeca en andere activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan boogschieten en paintballen, maar ook aan een spannende break-in game, laser kleiduif schieten en verschillende spelshows. Door dit aanbod te combineren kunnen we u altijd voorzien van een dagvullend programma.

Alle activiteiten van de Roofvogelhoeve worden gehouden op ons educatief aangelegde demonstratieterrein. Tijdens de workshops en demonstraties wordt u door de valkenier meegenomen in de fascinerende wereld van deze schitterende roofdieren uit onze natuur.

EXTRA! Op de unieke locatie van de Strandhoeve hebben we de beschikking over 2 ruime zalen, zodat de activiteiten van de Roofvogelhoeve ook bij slechte weersomstandigheden altijd door kunnen gaan.

Educatie en avontuur
De Roofvogelhoeve heeft als belangrijkste pijlers 'Educatie en Dierenwelzijn', maar wel op een spannende en avontuurlijke wijze.
Op het ruime buitenterrein van de Strandhoeve hebben we op het voormalig strand van Blokzijl een schitterend natuurlijk en educatie terrein aangelegd.
Zo hebben we op dit terrein onder andere een mini-boerderij gebouwd voor onze kerkuil(en), een oude knotwilg geplaatst waar onze steenuil zich heerlijk kan verstoppen, een woestijn waar de woestijnbuizerds zich thuis voelen en een vijver waar alle vogels heerlijk kunnen drinken en badderen.

Bij de aanleg is ook rekening gehouden met andere dieren in onze natuur.
We hebben planten gekozen welke insecten zoals bijen, hommels en vlinders aantrekken.
Door de bijzondere educatieve aanleg van dit terrein kunnen we u een zeer bijzondere beleving meegeven!
Aangrenzend bevindt zich ook het unieke Nationaalpark de Weerribben. Dit gebied herbergt een zeer divers aanbod van schitterende vogels en andere dieren. Wilt u langer verblijven op de Roofvogelhoeve om ook dit gebied te bezoeken dan kunt u gebruik maken van de B&B van De Strandhoeve.

Avonturentuin
Aangrenzend aan onze Roofvogelhoeve vind u onze Avonturentuin.
Deze Avonturentuin herbergt een aantal bijzondere dieren zoals grote landschildpadden, eekhoorns en prairiehondjes.

In onze tuin vind je diverse borden met daarop educatieve uitleg en moet je enkele leuke educatieve opdrachten uitvoeren zodat je na een bezoekje aan onze tuin je een echte Freek Vonk kunt voelen.

 • Kerkuil
  Kerkuil
 • Europese Torenvalk
  Europese Torenvalk
 • Open dag
  Open dag
 • Kinderfeestje
  Kinderfeestje
 • Avonturentuin De Roofvogelhoeve
  Avonturentuin De Roofvogelhoeve