Wie is Niels van De Roofvogelhoeve?

Wie is Niels?

Mijn naam is Niels, geboren in 1982 en opgegroeid in een klein dorp genaamd Giesbeek, gelegen in het natuurlijke gebied “de Liemers”.

Als opgroeiend kind had ik altijd al een fascinatie voor de natuur, en de dieren in deze natuur. Bijna dagelijks trok ik samen met mijn oma de natuur in om te vissen, hutten te bouwen en op zoek te gaan naar bijzondere dieren. De fascinatie voor de natuur en zijn schoonheid zitten diep geworteld in mijn bestaan.

Op mijn 19e ben ik vertrokken voor een avontuur naar de grote stad, Amsterdam. Na het volgen van de politie opleiding in Amsterdam bleef de roep terug naar de Liemers en de natuur in mijn lijf, en in 2006 besloot ik terug te keren naar mijn roots.

Tijdens mijn politie opleiding kwam naar voren dat juist de hulpverlenende kant mij het meest aansprak en dat ik deze binnen mijn politie taken onvoldoende kon ontwikkelen. In 2006 heb ik dan ook de overstap gemaakt naar de jeugdzorg, later door hervormingen binnen het jeugdzorgsysteem naar de jeugdzorg plus.
Binnen de jeugdzorg heb ik gewerkt in verschillende facetten zoals de open jeugdzorg, besloten jeugdzorg en gesloten jeugdzorg. Na wat omzwervingen langs onder andere de verslavingszorg en jeugdverslavingszorg besloot ik in 2014 om vanuit huis een bedrijf op te starten gericht op het verzorgen van educatie en demonstraties met onder andere roofvogels en uilen.

In 2018 heb ik besloten het roer volledig om te gooien en mij volledig te gaan richten op mijn bedrijf.
Ik kwam in de gelegenheid mijn bedrijf te gaan ontwikkelen op het terrein van Partycentrum De Strandhoeve. Een lang gekoesterde wens om mijn passie voor de natuur en mijn passie voor de hulpverlening te gaan combineren is uiteindelijk werkelijkheid geworden en zo ben ik in 2018 gestart met De Roofvogelhoeve Valkerij & Dagbesteding.

  • Niels en cliënt
    Niels en cliënt
  • Niels tijdens een demonstratie
    Niels tijdens een demonstratie
  • Niels tijdens een kinderfeestje
    Niels tijdens een kinderfeestje